Pindos AI Chef

Chatbot
Logo
  • Classic Chef

    Παυλάκης

    Gourmet Chef

    Λεμονιά

Γειά σας, είμαστε οι ΑΙ Chefs της Πίνδου!

Επιλέξτε έναν από τους 2 Chef για να ξεκινήσετε την συνομιλία!

Αποστολή

Σπετζοφάι με λουκάνικο και γραβιέρα

Υλικά

  • 1 πακέτο λουκάνικο χωριάτικο από κοτόπου­λο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μελιτζάνα σε φέτες
  • 8 πιπεριές πράσινες
  • 300 γρ γραβιέρα
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 7-8 κλαράκια μαϊνταν­ός

Προετοιμασία

Τηγανίζουμε τις πιπε­ριές σε λίγο ελαιόλα­δο αφού τις τρυπήσου­με με πένα πιρούνι.

Τηγανίζουμε και τις μελιτζάνες. Σοτάρουμε το χωριάτικο λουκά­νικο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Το κρατάμε στην άκρη και στο ίδιο λάδι σοτ­άρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό και προσθέτ­ουμε τις ντομάτες.

Βάζουμε στο τηγάνι τις πιπεριές το λουκά­νικο και τη μελιτζάνα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τελευτα­ία στιγμή πασπαλίζου­με με τον μαϊντανό και βάζουμε στο φαγητό τα κυβάκια της γρα­βιέρας.